Igår när jag var och handlade så hittade jag hel röding i fiskdisken.
Skulle inte alls ha någon fisk, men blev kanonsugen och köpte med mig en firre hem.
Så nu är det snart dags för ett vinnande koncept á la André!
Hemmagjort potatismos (låtsasmos som Emil sa när vi var små, haha)
Koka potatis, häll av vattnet.
I med en skvätt mjölk och en bra bit smör.
Salt, peppar. Kör med elvispen tills det är ett fint mos.
Röding
Filéea och plocka ben.
Krydda med exempelvis citronpeppar.
Stek i smör, några minuter på vardera sida.
Låt skinnet sitta kvar.
Såsen
Ta creme fraiche, senap (gärna stark) och flytande honung.
ca en matsked av de två senare, ca fyra dl creme fraiche.
Värm på spisen, inte så det kokar, men tills allt blandats ihop.
Krydda med salt o peppar.
Klipp ner antingen dill eller gräslök.
Kan serveras både varm och kall.
TA INTE NÅGON LÄTTVARIANT AV CREME FRAICHE!!!!
Ja men se där, ett helgmiddagstips så här på en måndag.
HA HA HA!!
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar