Nu är det ungefär en vecka sen nu som jag slutade igen. Jag kan ju bara hoppas på att det inte kommer att vara lika tufft den här gången som det var sist.
Då gick jag i två år och trånade efter att få ta en snus. Att suget aldrig riktigt gav med sig var inget som jag trodde, utan att det skulle vara jobbigt till en början men sen försvinna.
Anledningen till att jag slutar nu är inte för att jag tcker det är äckligt eller mår illa av det, för så är det ju absolut inte.
Nej, att trycka in 13.000:- under läppen per år som gemförelsevis ger mig en tvåveckors resa till Thailand, känns inte helt ok.
Jag har även gjort en del andra indragningar, där jag märkt att mina pengar slinker mellan fingrarna.
Bland annat så stryps festar-konot rejält, och matkontot ändras en del.
Jag kommer ju inte att äta mindre, men jag kommer heller inte att äta på stan lika ofta.
Så nu är det dags för mig att ta till vara på min utbildning som kock, och greja här hemma i köket igen.
Så därför blev det idag Amerikanska pannkakor med glass!
Sjukt gott!!
Delger er receptet här:
Pannkakorna skall vara mindre än vanligt, och tjockare, en centimeter tjocka är inget ovanligt. Smeten blir mycket fastare än svensk smet.
Du behöver:
Knappt 5 dl vetemjöl
2 ½ tsk bakpulver
1 tsk salt
3 msk socker
Drygt 2 dl mjölk
3 ägg
50 g smör
Gör så här:
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda torrprodukterna. Poängen med detta är att bakpulvret och saltet skall spridas jämt i den färdiga smeten. Amerikanarna siktar alltid mjölet, men det går bra även utan siktning, jag tror ingen märker skillnaden på slutresultatet.
Blanda mjölk, ägg och smör i en stor skål och tillsätt torrblandningen. Vispa smeten. Den är mycket tjockare än vanlig svensk pannkakssmet. Bli inte ledsen om det klumpar lite. Försök vispa ut klumparna så gott du kan - det går bra ändå.
Stek flera små pannkakor åt gången, en stor panna kan få plats med 3-4 stycken åt gången. En halv deciliter smet kan vara lagom per pannkaka. Ha inte för mycket värme, tjocka pannkakor behöver bli lite bakade i pannan. När du ser bubblor på översidan på pannkakan är den dags att vända.

Inga kommentarer:
Skicka en kommentar